Úvod » DELIKATESY » LANÝŽOVÉ PRODUKTY » lanýžová pasta z černého lanýže 180g od Giuliano Tartufi


        

lanýžová pasta z černého lanýže 180g od Giuliano Tartufi

skladem - k odeslání

 

NOVINKA
Dostupnost: skladem
Číslo produktu: 600 431
Výrobce: Giuliano Tartufi / Itálie
bez DPH : 231,25 Kč (10,04 Euro)
s DPH (12 %):
259,00 Kč (11,24 Euro)
Hlídací pes:
Hlídací pes

do košíku:
  ks  

Lanýžová pasta z černého lanýže je jedním z nejoblíbenějších produktů: typická chuť lanýžů a hub, a její snadné použití z ní činí univerzální produkt pro různé recepty. Může se Vám zdát, že pasta obsahuje pouze malé množství skutečného lanýže. Věřte, že i malé množství velmi výrazně ovlivní váš pokrm. 

Lanýžová pasta je možná jeden z nejstarších tradičních receptů. Vyrábí se z žampionů, černých oliv a černého lanýže letního (Tuber aestivum Vitt.). Černý letní lanýž, má velmi jemnou chuť, ale svou plnou typickou chuť uvolňuje, pokud se konzumuje po krátkém středně teplém vaření. Pasta se skvěle hodí k přípravě teplých sendvičů, k úpravě těstovin, rizot, ale také k přidání do šťávy z pečeně pro obohacení její chuti. Nejjednodušší recept bývá často ten nejlepší - vyzkoušejte lanýžovou pastou potřít křupavou teplou bruschettu.

Balení: 180g 

Skladování: neotevřené produkty lze uchovávat mimo lednici na chladném, suchém a tmavém místě. Po otevření produkt uchovávejte při teplotě +2 až +4°C a spotřebujte do 7 dnů.

Složení: žampiony, extra panenský olivový olej, slunečnicový olej, černé olivy, černý letní lanýž (Tuber aestivum Vitt.) 1%, aroma, sůl. Neobsahuje barviva ani konzervační látky.

Dávkování: doporučujeme použít 15-20g pasty na osobu /porci

.

HLAVNÍ ZÁSADY POUŽITÍ LANÝŽŮ V KUCHYNI

* pro tepelnou úpravu jsou vhodné pouze černé lanýže

* před použitím vyndejte lanýže včas z lednice, aby získaly pokojovou teplotu a předvedly se v plné aromatické síle

* lanýže neloupejte, drahocenné celé lanýže pouze opatrně zbavte nečistot

* nemíchejte lanýže s výraznými sýry

* používejte společně s kvalitími potravinami (surovinami)

.

O LANÝŽÍCH, DIAMANTECH V KUCHYNI:

Po několik tisíciletí jsou lanýže považovány za tu nejvytříbenější labužnickou specialitu. Ani dnes neztratily nic ze své ryzosti a originality, ba právě naopak. Ty nejlepší kousky rostou pouze v přírodě bez lidského přičinění. Proto i nadále zůstane lesk této "nejdražší houby světa" vzácnou a lahodnou ozdobou každé sváteční tabule.

Lanýž (latinsky tuber = houba) je velmi vzácným druhem houby rostoucím pod zemí zpravidla v blízkosti kořenů některého z listnatých stromů. Ač svým tvarem lanýž mnohdy připomíná hrbolatý brambor, o to více skrývá pokladů ve svém chuťově zcela ojedinělém a co do účinků nesrovnatelném jádru. Jakmile se pak vašich smyslů dotkne poprvé jeho vůně, zaručeně mu neodoláte!

Dle tradiční čínské medicíny lanýže nasávají tu nejryzejší esenci z kořenů stromů, tedy koncentrují v sobě tu nejčistší energii. Tato životadárná esence vyživuje a posiluje energii ledvin, jež odpovídá za délku a kvalitu života a působí i jako mocné afrodiziakum. 

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.


Vytvořeno systémem www.webareal.cz

YTA4OG
Hlídací pes
Watch DOG


Informovat na e-mail při změně:


       když cena klesne pod

        když produkt bude na skladě


Zadejte Váš e-mail: