Vychutnejte si báječnou chuť tohoto dezertu s oblíbeným kořeněným čajem CHAI.
V původní receptuře od Twinings byl použit čaj BOLLYWOOD CHAI LATTTE, který se již bohužel nevyrábí. Zkusili jsme použít čaj SPICY CHAI, který funguje stejně dobře.
SUROVINY
hrušky do pudingu
* 4 středně velké hrušky
* 1000 ml vody
* 500 g cukru
* 3 hvězdičky anýzu
* 2 tyčinky skořicové kury (celá skořice)
* 1-2 sáčky čaje SPICY CHAI (koupíte ZDE)
* několik proužků pomerančové kůry
puding
* 100 g rozehřátého másla
* 120 g hnědého cukru
* 200 g hladké mouky
* 3/4 lžičky kypřícího prášku
* 1/4 lžičky skořice
* 1 vejce
* 2 polévkové lžíce jablečného octa
* 1 polévková lžíce GOLDEN SYRUP
topping
* 75 g hnědého cukru
* 1 polévková lžíce kukuřičné mouky
* 350 ml vroucí vody
* 2 polévkové lžíce GOLDEN SYRUP
* 2 sáčky čaje SPICY CHAI (koupíte ZDE)
POSTUP
1/ přiveďte do varu vodu, cukr, koření, pomerančovou kůru a obsah 1-2 sáčků čaje SPICY CHAI
2/ vložte oloupané hrušky a za mírného varu vařte 10-15 minut (hrušky nesmí být zcela měkké)
3/ všechny suroviny na puding vložte do mísy a důkladně rozmíchejte
4/ vložte do vymazané nádoby
5/ smíchejte 75g hnědého cukru s 1 polévkovou lžící kukuřičné mouky a touto směsí posypte těsto ve formě
6/ nakrájejte hrušky na plátky a rozložte je na těsto ve formě (viz.obrázek níže)
7/ do 350 ml vroucí vody přidejte GOLDEN SYRUP (2 polévkové lžíce) a vložte 2 sáčky čaje SPICY CHAI
8/ louhujte 4 minuty a sáčky vyjměte
9/ směs nalijte na hrušky a vložte do trouby vyhřáté na 160°C, pečte 35-40 minut
10/ podávejte ihned po vyjmutí z trouby, polité smetanou nebo s vanilkovou zmrzlinou
.
Převzato ze stránek společnosti Twinings.