HRUŠKOVÝ PUDING S ČAJEM CHAI

02.06.2018

HRUŠKOVÝ PUDING S ČAJEM CHAI

Vychutnejte si báječnou chuť tohoto dezertu s oblíbeným kořeněným čajem CHAI. 

V původní receptuře od Twinings byl použit čaj BOLLYWOOD CHAI LATTTE, který se již bohužel nevyrábí. Zkusili jsme použít čaj SPICY CHAI, který funguje stejně dobře.

 

SUROVINY

hrušky do pudingu

* 4 středně velké hrušky

* 1000 ml vody

* 500 g cukru

* 3 hvězdičky anýzu

* 2 tyčinky skořicové kury (celá skořice)

* 1-2 sáčky čaje SPICY CHAI (koupíte ZDE)

* několik proužků pomerančové kůry

puding

* 100 g rozehřátého másla

* 120 g hnědého cukru

* 200 g hladké mouky

* 3/4 lžičky kypřícího prášku

* 1/4 lžičky skořice

* 1 vejce

* 2 polévkové lžíce jablečného octa

* 1 polévková lžíce GOLDEN SYRUP 

topping

* 75 g hnědého cukru

* 1 polévková lžíce kukuřičné mouky

* 350 ml vroucí vody

* 2 polévkové lžíce GOLDEN SYRUP 

* 2 sáčky čaje SPICY CHAI (koupíte ZDE)

POSTUP

1/ přiveďte do varu vodu, cukr, koření, pomerančovou kůru a obsah 1-2 sáčků čaje SPICY CHAI

2/ vložte oloupané hrušky a za mírného varu vařte 10-15 minut (hrušky nesmí být zcela měkké)

 

3/ všechny suroviny na puding vložte do mísy a důkladně rozmíchejte

4/ vložte do vymazané nádoby

 

5/ smíchejte 75g hnědého cukru s 1 polévkovou lžící kukuřičné mouky a touto směsí posypte těsto ve formě

6/ nakrájejte hrušky na plátky a rozložte je na těsto ve formě (viz.obrázek níže)

 

7/ do 350 ml vroucí vody přidejte GOLDEN SYRUP (2 polévkové lžíce) a vložte 2 sáčky čaje SPICY CHAI

8/ louhujte 4 minuty a sáčky vyjměte

9/ směs nalijte na hrušky a vložte do trouby vyhřáté na 160°C, pečte 35-40 minut

 

10/ podávejte ihned po vyjmutí z trouby, polité smetanou nebo s vanilkovou zmrzlinou

.

Převzato ze stránek společnosti Twinings.


Vytvořeno systémem www.webareal.cz

NGFhZDg