TĚSTOVINY S TUŇÁKEM A PAPRIKOU

29.02.2024

TĚSTOVINY S TUŇÁKEM A PAPRIKOU

a pestem TIGULLIO Papriky a vlašské ořechy

 

Nízkokalorické papriky jsou chutné a velmi bohaté na vitamín C. Těstoviny s tuňákem a paprikou jsou jednoduché na přípravu a ideální jako předkrm nebo lehké letní hlavní jídlo.

SUROVINY

* 300g italských těstovin

* 2 červené papriky

* 160g tuňáka z konzervy

* 2 polévkové lžíce Pesta papriky a vlašské ořechy

* 1 stroužek česneku

* olej

* sůl a pepř

* čerstvá bazalka

* chilli paprička (volitelné)

POSTUP

1/ omyjte a očistěte papriky. Rozpulte je podélně, odstraňte vrchní část a semínka. Bílou vnitřní část neodstraňujte, je velmi bohatá na flanovoidy. Nakonec papriky nakrájejte na tenké proužky.

2/ na velké pánvi orestujte stroužek česneku na kapce oleje. Pokud chcete, můžete přidat i nasekanou chilli papričku, která dodá těstovinám s tuňákem a paprikou zajímavý pikantní nádech.

3/ když stroužek česneku zhnědne, měl by se vždy vyjmout. Papriky nasypte do pánve a vařte na středním plameni asi 5 minut. Poté přidejte sklenici vody a pánev přikryjte pokličkou, aby se papriky vařily dalších 10 minut nebo dokud nezměknou.

4/ mezitím si dejte vařit osolenou vodu, aby se těstoviny uvařily al dente.

5/ zatímco se těstoviny vaří, musíte tuňáka scedit z vody nebo oleje a přidat do pánve k paprikám. Vše promíchejte a vařte na pánvi několik minut při vysoké teplotě.

6/ před scezením těstovin odeberte lžíci vody a nalijte ji do misky, ve které rozpustíte pesto.

7/ těstoviny uvařené al dente sceďte a nasypte je do pánve s paprikami a tuňákem. Přidejte naředěné pesto a promíchejte, aby se všechny ingredience dobře promíchaly.

8/ ozdobte lístky čerstvé bazalky

.

Převzato ze stránek společnosti Tigullio.


Vytvořeno systémem www.webareal.cz

YWI0ND