FRANCOUZSKÝ TOAST EARL GREY

 

 

Tato báječná pochoutka je skvělá k snídani nebo k odpolední kávě. Zůstaňte styloví a dopřejte si navíc ještě šálek báječného čaje EARL GREY od Twinings.

 

suroviny (4 porce)

francouzský toast

- 250ml mléka

- 2 sáčky čaje EARL GREY od Twinings

- 2 vejce

- 2 lžíce moučkového cukru

- 1 máslová brioška / bochníček (k dostání v Tesco) nebo si můžete připravit domácí - recept ZDE

- máslo a olej na opečení

- pomeranče a borůvky na ozdobení

- moučkový cukr na posypání

máslovo-karamelová omáčka

- 150 ml smetany (min.30%)

- 1 sáček čaje EARL GREY od Twinings

- 50 g hnědého cukru

- 1 polévková lžíce másla

- špetka soli

pomerančová šlehačka

- 250 ml smetany na šlehání

- kůra z 1 pomeranče

- 2 polévkové lžíce moučkového cukru

postup

nejdříve si připravte máslovo-karamelovou omáčku

1/ smetanu zahřejte na 80°C a vložte 1 sáček čaje Earl Grey - louhujte 5 minut

2/ ze sáčku důkladně vymačkejte tekutinu a sáček vyjměte

3/ přidejte máslo, hnědý cukr a sůl

4/ omáčku za stálého míchání zahřívejte dokud nezíská lesk a odstavte

pak si připravte pomerančovou šlehačku

5/ všechny suroviny vložte do misky a ušlehejte

a nakonec ... francouzský toast !

6/ mléko a cukr zahřejte k bodu varu, vložte 2 sáčky čaje Earl Grey a louhujte 5 minut

7/ nakrájejte bochníček briošky na 8 plátků (2 plátky na osobu)

8/ po odstranění čajových sáčků přidejte do mléka vejce a rozšlehejte

9/ v mléce namočte plátky briošky z obou stran (přibližně o dobu 30s)

10/ na pánvi rozehřejte máslo a olej a opečte plátky briošky dozlatova z obou stran ( cca 2-3 minuty z kždé strany)

11/ plátky spojte krémem a šlehačkou a proložte ovocem

12/ ozdobte šlehačkou, ovocem, pokapejte krémem a přidejte lístek máty

13/ nezapomeňte na šálek lahodného čaje Earl Grey

 

Vytvořeno systémem www.webareal.cz

NThlO