5.10.-14.10.2024 MÁME DOVOLENOU. Objednávky přijaté v tomto termínu budou odeslány 15. - 16.10.2024.
Tato báječná pochoutka je skvělá k snídani nebo k odpolední kávě. Zůstaňte styloví a dopřejte si navíc ještě šálek báječného čaje EARL GREY od Twinings.
suroviny (4 porce)
francouzský toast
- 250ml mléka
- 2 sáčky čaje EARL GREY od Twinings
- 2 vejce
- 2 lžíce moučkového cukru
- 1 máslová brioška / bochníček (k dostání v Tesco) nebo si můžete připravit domácí - recept ZDE
- máslo a olej na opečení
- pomeranče a borůvky na ozdobení
- moučkový cukr na posypání
máslovo-karamelová omáčka
- 150 ml smetany (min.30%)
- 1 sáček čaje EARL GREY od Twinings
- 50 g hnědého cukru
- 1 polévková lžíce másla
- špetka soli
pomerančová šlehačka
- 250 ml smetany na šlehání
- kůra z 1 pomeranče
- 2 polévkové lžíce moučkového cukru
postup
nejdříve si připravte máslovo-karamelovou omáčku
1/ smetanu zahřejte na 80°C a vložte 1 sáček čaje Earl Grey - louhujte 5 minut
2/ ze sáčku důkladně vymačkejte tekutinu a sáček vyjměte
3/ přidejte máslo, hnědý cukr a sůl
4/ omáčku za stálého míchání zahřívejte dokud nezíská lesk a odstavte
pak si připravte pomerančovou šlehačku
5/ všechny suroviny vložte do misky a ušlehejte
a nakonec ... francouzský toast !
6/ mléko a cukr zahřejte k bodu varu, vložte 2 sáčky čaje Earl Grey a louhujte 5 minut
7/ nakrájejte bochníček briošky na 8 plátků (2 plátky na osobu)
8/ po odstranění čajových sáčků přidejte do mléka vejce a rozšlehejte
9/ v mléce namočte plátky briošky z obou stran (přibližně o dobu 30s)
10/ na pánvi rozehřejte máslo a olej a opečte plátky briošky dozlatova z obou stran ( cca 2-3 minuty z kždé strany)
11/ plátky spojte krémem a šlehačkou a proložte ovocem
12/ ozdobte šlehačkou, ovocem, pokapejte krémem a přidejte lístek máty
13/ nezapomeňte na šálek lahodného čaje Earl Grey
Martina Kožušníková
Adresa: Měchnov 13, Divišov
PSČ: 257 26
E-mail: info@food-market.cz
Telefon: +420 724 090 459
Vytvořeno systémem www.webareal.cz