DOMÁCÍ BRIOŠKA

18.07.2018

DOMÁCÍ BRIOŠKA

Pokud máte rádi sendviče nebo toasty, určite používáte toastový chléb. Až ochutnáte sendvič připravený z báječné máslové briošky, na toastový chléb zapomenete.

 

SUROVINY

* 500 g hladké mouky

* 180 g měkkého másla

* 6 vajec (5+1 na potření)

* 30 g krupicového cukru

* 14 g sušeného droždí

* 100 ml mléka

* 15 g soli

POSTUP

1/ vejce, mléko a máslo uložte alespoň hodinu předem v pokojové teplotě

2/ mouku, cukr, droždí a sůl vložte do mísy a důkladně promíchejte

3/ přidejte vlažné mléko, rozšlehaná vejce a 90g másla

4/ těsto důkladně propracujte, až bude úplně hladké

5/ přidejte zbytek másla a ještě jednou důkladně propracujte

6/ těsto vyjměte z mísy na pomoučněný vál a rozdělte na osm stejných dílů, ze kterých vytvoříte osm stejně velkých kuliček

7/ kuličky naskládejte vedle sebe do hranaté olejem vymazané formy a dejte kynout na teplé místo ( nebo do trouby s programem na kynutí)

8/ jakmile brioška vykyne (vyplní formu a začne vykukovat ven), vložte ji do trouby vyhřáté na 160°C

9/ po 20 minutách pečení potřete briošku vejcem rozšlehaným s trochou vody, vložte zpět do trouby a pečte ještě dalších 10 minut

10/ čerstvě vytažená z trouby je nejlepší


Vytvořeno systémem www.webareal.cz

NTEzOTk