Z tohoto receptu budete nadšeni. Tato báječná pochoutka je skvělá k snídani nebo k odpolední kávě. Zůstaňte styloví a dopřejte si navíc ještě šálek báječného čaje EARL GREY od Twinings.
SUROVINY (4 porce)
francouzský toast
* 250ml mléka
* 2 sáčky čaje EARL GREY (koupíte ZDE)
* 2 vejce
* 2 lžíce moučkového cukru
* 1 máslová brioška / bochníček (k dostání v Tesco) nebo si můžete připravit domácí - recept ZDE
* máslo a olej na opečení
* pomeranče a borůvky na ozdobení
* moučkový cukr na posypání
máslovo-karamelová omáčka
* 150 ml smetany (min.30%)
* 1 sáček čaje EARL GREY (koupíte ZDE)
* 50 g hnědého cukru
* 1 polévková lžíce másla
* špetka soli
pomerančová šlehačka
* 250 ml smetany na šlehání
* kůra z 1 pomeranče
* 2 polévkové lžíce moučkového cukru
POSTUP
nejdříve si připravte máslovo-karamelovou omáčku
1/ smetanu zahřejte na 80°C a vložte 1 sáček čaje Earl Grey - louhujte 5 minut
2/ ze sáčku důkladně vymačkejte tekutinu a sáček vyjměte
3/ přidejte máslo, hnědý cukr a sůl
4/ omáčku za stálého míchání zahřívejte dokud nezíská lesk a odstavte
pak si připravte pomerančovou šlehačku
5/ všechny suroviny vložte do misky a ušlehejte
a nakonec ... francouzský toast !
6/ mléko a cukr zahřejte k bodu varu, vložte 2 sáčky čaje Earl Grey a louhujte 5 minut
7/ nakrájejte bochníček briošky na 8 plátků (2 plátky na osobu)
8/ po odstranění čajových sáčků přidejte do mléka vejce a rozšlehejte
9/ v mléce namočte plátky briošky z obou stran (přibližně o dobu 30s)
10/ na pánvi rozehřejte máslo a olej a opečte plátky briošky dozlatova z obou stran ( cca 2-3 minuty z kždé strany)
11/ plátky spojte krémem a šlehačkou a proložte ovocem
12/ ozdobte šlehačkou, ovocem, pokapejte krémem a přidejte lístek máty
13/ nezapomeňte na šálek lahodného čaje EARL GREY od Twinings (koupíte ZDE)
.
Převzato ze stránek společnosti Twinings.