BRAMBOROVÝ SALÁT S CHOBOTNICÍ

04.03.2024

BRAMBOROVÝ SALÁT S CHOBOTNICÍ

a Bazalkovým pestem od TIGULLIO

 

Chobotnice jsou jedním z typických jídel italské kuchyně. Na stole je najdete v různých variacích, mezi nejznámější pro svou jemnost a výraznou chuť patří chobotnice a brambory.

SUROVINY

* 400g mladé (malé) chobotnice

* 300g brambor

* 1 sklenice Bazalkového pesta

* 60g sušených rajčat

* 1 hrst vlašských ořechů

* 1 hrst hrubé soli

POSTUP

1/ Brambory se slupkou omyjeme a vaříme v osolené vodě asi 30 minut (doba se liší podle jejich velikosti), poté je slijeme a necháme vychladnout. Vychladlé brambory oloupeme.

2/ Brambory nakrájíme na větší kousky a dáme do velké mísy. Chobotnici dobře očistíme, omyjeme a vložíme do studené vody. Vaříme asi 20 minut.

3/ Chobotnici scedíme, nakrájíme a přidáme k bramborám. V tuto chvíli přidáme také sušená rajčata, vlašské ořechy a pesto. Dobře promícháme, aby se ingredience spojily a podáváme.

.

Převzato ze stránek společnosti Tigullio.


Vytvořeno systémem www.webareal.cz

M2QwMDJi