HAMBURGER GOURMET

04.03.2024

HAMBURGER GOURMET

s Bazalkovým pestem od TIGULLIO

 

Zapomeňte na obvyklé grilování a načerpejte inspiraci z receptu na gurmánské burgery, o kterých budou vaše chuťové buňky snít. Uvidíte, že se správnou omáčkou se hamburger stane nezapomenutelným.

SUROVINY

* 4 burgerové bulky

* 800g mletého hovězího masa

* 4 polévkové lžíce Bazalkového pesta

* několik listů salátu

* 8 plátků slaniny

* 1 bílou nebo červenou cibuli

* 2 lžíce sojové omáčky

* 4 lžíce jablečného nebo balzamikového octa

* 2 lžíce oleje

* 4 lžíce hnědého cukru

* sušený česnek

* sůl, pepř

* voda

* plátky rajčete, cheddaru - podle chuti

POSTUP

1/ První věc, kterou musíte udělat pro vaření domácích gurmánských burgerů, je smíchat mleté ​​maso v misce se 4 špetkami soli, 4 špetkami pepře a 2 špetkami česnekového prášku.

2/ Promíchejte, aby se ingredience dobře promíchaly, a poté vytvarujte 4 masové kuličky, které jemně zploštěte a dejte vychladit do lednice na tác zakrytý potravinářskou fólií.

3/ Nakrájejte cibuli nahrubo nebo na kolečka a nechte ji zpěnit na pánvi se 2 lžícemi oleje, 4 lžícemi vody a 4 lžícemi hnědého cukru. Když cibule začne hnědnout a voda se odpaří, přidejte jablečný nebo balzamikový ocet a sójovou omáčku. Promíchejte a pokračujte ve vaření dalších 5 minut. Odstavte.

4/ Slaninu rozložte na plech vyložený pečícím papírem. Vložte do trouby vyhřáté na 200°C a pečte 15 minut nebo dokud slanina není křupavá.

5/ Zahřejte gril (nebo grilovací pánev) a posypte ho hrstí hrubé soli. Vyndejte burgery z lednice.

6/ Lehce vymastěte nepřilnavou pánev a když je pěkně rozpálená, vložte bulky rozpůlené tak, aby se vnitřek lehce opekly. Odstraňte je, jakmile vytvoří zlatavou kůrku.

7/ Vložte burgery na rozpálený gril nebo pánev. Grilujte cca 3 minuty z každé strany, nebo podle toho jak chcete mít burger propečený.

8/ Salát naaranžujte na bulky, přidejte maso, karamelizovanou cibuli, plátky slaniny, druhou polovinu bulky potřete pestem a přikryjte. Podle chuti můžete do burgerů vložit plátek sýra Cheddar, rajčete ....

.

Převzato ze stránek společnosti Tigullio.


Vytvořeno systémem www.webareal.cz

MTgwMDdhNT