Vychutnejte si báječnou chuť tohoto dezertu s oblíbeným kořeněným čajem CHAI.
SUROVINY
hrušky do pudingu
- 4 středně velké hrušky
- 1000 ml vody
- 500 g cukru
- 3 hvězdičky anýzu
- 2 tyčinky skořicové kury (celá skořice)
- 1 pyramidový sáček čaje BOLLYWOOD CHAI LATTE
nebo 1 sáček čaje SPICY CHAI
- několik proužků pomerančové kůry
puding
- 100 g rozehřátého másla
- 120 g hnědého cukru
- 200 g hladké mouky
- 3/4 lžičky kypřícího prášku
- 1/4 lžičky skořice
- 1 vejce
- 2 polévkové lžíce jablečného octa
- 1 polévková lžíce GOLDEN SYRUP
topping
- 75 g hnědého cukru
- 1 polévková lžíce kukuřičné mouky
- 350 ml vroucí vody
- 2 polévkové lžíce GOLDEN SYRUP
- 2 pyramidové sáčky čaje BOLLYWOOD CHAI LATTE
nebo 2 sáčky čaje SPICY CHAI
POSTUP
1/ přiveďte do varu vodu, cukr, koření, pomerančovou kůru a obsah 1 pyramidového sáčku BOLLYWOOD CHAI LATTÉ (nebo SPICY CHAI)
2/ vložte oloupané hrušky a za mírného varu vařte 10-15 minut (hrušky nesmí být zcela měkké)
3/ všechny suroviny na puding vložte do mísy a důkladně rozmíchejte
4/ vložte do vymazané nádoby
5/ smíchejte 75g hnědého cukru s 1 polévkovou lžící kukuřičné mouky a touto směsí posypte těsto ve formě
6/ nakrájejte hrušky na plátky a rozložte je na těsto ve formě (viz.obrázek níže)
7/ do 350 ml vroucí vody přidejte GOLDEN SYRUP (2 polévkové lžíce) a vložte 2 pyramidové sáčky čaje BOLLYWOOD CHAI LATTE (nebo SPICY CHAI)
8/ louhujte 4 minuty a sáčky vyjměte
9/ směs nalijte na hrušky a vložte do trouby vyhřáté na 160°C, pečte 35-40 minut
10/ podávejte ihned po vyjmutí z trouby, polité smetanou nebo s vanilkovou zmrzlinou